امکانسجی کشت جلبک و سیانوباکتری در آب لب شور برای پرورش ماهی تیلاپیا در سیستم بیوفلاک
کد مقاله : 1058-MSRI2
نویسندگان
ایمان مرادی1، بهروز زارعی دارکی *2، علیرضا قائدی3، مرتضی کمالی4
1دانشجوی ارشد زیست فناوری دریا
2عضو هیات علمی تربیت مدرس-استاد راهنما
3عضو هیات علمی موسسه شیلات کشور-مشاور پایان نامه
4عضو گروه شیلات دانشکده علوم دریایی- مشاوره پایان نامه
چکیده مقاله
در این پژوهش از جلبک سبز Coelastrella sp. و سیانوباکتری Spirulina platensis تهیه شده از کلکسیون جلبک گروه زیست شناسی دریای دانشگاه تربیت مدرس استفاده شد. همچنین جهت تهیه محیط کشت با آب شور، از مرکز تحقیقات ملی آبزیان آب‌های شور بافق یزد اب با شوری(۱۳ ppt) تهیه شد، از طرفی قبل از استفاده بعنوان پایه نیترات، نیتریت و امونیاک اب اندازه گیری شد. ابتدا برای کشت جلبک‌، پس از آماده سازی و استریل کردن محیط کشت‌ها، به ارلن های دو لیتری با حجم یک لیتر سوسپانسیون اضافه شد و میزان نور عبوری سوسپانسیون بوسیله اسپکتروفتومتر در طول موج 750 نانومتر اندازه‌گیری شد. جهت تهیه بیومس نمونه‌ها در اتاق کشت با دمای 2±28 درجه سانتی گراد و نورs-1 µmol.-2. 100، با دوره تناوب تاریکی و روشنایی، 00: 24 قرار گرفتند. جهت تعیین رشد جلبک و سیانوباکتری از روش تعداد سلول ها، نرخ رشد ویژه ، چگالی رشد و وزن بایومس استفاده شد. بر اساس نتایج بدست امده از فعالیت فوق، تفاوت معنی داری (5/0> P)بین تیمارهای کشت از نظر چگالی نوری باهم دیگر مشاهد نشد. لذا جلبک سبز Coelastrella sp. و سیانوباکتری Spirulina platensis بعنوان غذای زنده پایدار در سیستم بیوفلاک جهت پرورش ماهی تیلاپیا توصیه می شود.
کلیدواژه ها
جلبک، سیانوباکتری، کشت، آب لب شور، بیوفلاک
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی