پلاستیک‌ها و اثرات تخریبی آن ها بر محیط‌زیست و غذاهای دریایی
کد مقاله : 1112-MSRI2
نویسندگان
زهرا امام جمعه *
استاد گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
چکیده مقاله
پلاستیک ها که از سال 1907 ساخته شده‌اند، ترکیبات متنوع (بیش از 20 نوع) با مزایای کاربردی بالایی هستند که باعث شده در صنایع مختلف از جمله بسته‌بندی مواد غذایی، تجهیزات پزشکی و ساخت و ساز نقش مهمی را ایفا کنند. سال ۲۰۲۱ تولید جهانی پلاستیک به ۳۹۰ میلیون تن رسید آسیا بزرگترین تولید کننده پلاستیک در جهان است. تولید جهانی پلاستیک‌ها با توجه به افزایش تقاضا مرتب در حال فزونی است. قسمت عمده پلاستیک‌های مصرفی به عنوان زباله وارد طبیعت و بخصوص محیط‌زیست دریایی می شوند که منشاء اصلی میکروپلاستیک‌های حاضر در محیط‌های دریایی و جانداران دریایی است. در این مقاله مروری به انواع میکروپلاستیک‌ها، منشاء آن‌ها و نحوه ورود آن‌ها به چرخه غذایی جانداران خواهیم داشت. در خاتمه به راهکارهای کاهش این مواد در طبیعت خواهیم پرداخت.
کلیدواژه ها
میکروپلاستیک‌ها، نانوپلاستیک‌ها، دانکها، اکوسیستم آبی.
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی