تأثیر سطوح مختلف مکمل غذایی کیتوزان و نانو ذرات اکسید روی پوشش داده شده با کیتوزان بر عملکرد رشد و فعالیت آنزیمهای گوارشی در میگوی سفید غربی (Penaeus vannamei) |
کد مقاله : 1115-MSRI2 |
نویسندگان |
محمد شیخ اسدی *1، ایمانایمان سوری نژاد2، وحید ملک زاده شمس آباد3 1محقق غیر هیئت علمی 2دانشگاه هرمزگان 3کارشناس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان |
چکیده مقاله |
در مطالعه حاضر اثر سطوح مختلف مکمل غذایی کیتوزان، اکسید روی و نانو ذرات اکسید روی پوشش داده شده با کیتوزان بر شاخص های رشد و فعالیت آنزیمهای گوارشی میگوی سفید غربی بررسی شد. میگوها در قالب پنج تیمار مختلف با سطوح 10، 20 و 40 میلی گرم در کیلوگرم غذا از مکمل خوراکی حاوی نانو ذرات اکسید روی پوشش داده شده با کیتوزان، 36 میلی گرم در کیلوگرم غذا کیتوزان و تیمار کنترل (بدون افزودنی) با 3 تکرار غذادهی شدند. نتایج نشان داد که استفاده از سطوح مختلف نانو ذرات اکسید روی پوشش داده شده با کیتوزان در جیره غذایی موجب بهبود معنی دار شاخص های رشد و بازماندگی می گردد، به طوری که مناسب ترین افزایش وزن بدن، نرخ رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی در تیمار نانو ذرات اکسید روی پوشش داده شده با کیتوزان 10 میلی گرم مشاهده شد (0/05>p). در رابطه با فعالیت آنزیم های گوارشی، نتایج حاکی از افزایش معنی دار فعالیت آنزیم های آمیلاز، لیپاز و پروتئاز در تیمارهای آزمایشی در مقایسه با تیمار کنترل بود (0/05>p). نتایج این تحقیق نشان داد که سطح 10 میلی گرم در کیلوگرم نانو ذرات اکسید روی پوشش داده شده با کیتوزان در جیره غذایی، می تواند جهت بهبود عملکرد رشد و فعالیت آنزیم های گوارشی میگوی سفید غربی مورد استفاده قرار گیرد. |
کلیدواژه ها |
آنزیم های گوارشی، شاخصهای رشد، نانوذرات اکسید روی، میگوی سفید غربی |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی |