تأثیر سطوح مختلف مکمل غذایی کیتوزان و نانو‌ ذرات اکسید روی پوشش داده شده با کیتوزان بر عملکرد رشد و فعالیت آنزیم‌های گوارشی در میگوی سفید غربی (Penaeus vannamei)
کد مقاله : 1115-MSRI2
نویسندگان
محمد شیخ اسدی *1، ایمانایمان سوری نژاد2، وحید ملک زاده شمس آباد3
1محقق غیر هیئت علمی
2دانشگاه هرمزگان
3کارشناس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان
چکیده مقاله
در مطالعه حاضر اثر سطوح مختلف مکمل غذایی کیتوزان، اکسید روی و نانو‌ ذرات اکسید روی پوشش داده شده با کیتوزان بر شاخص های رشد و فعالیت آنزیم‌های گوارشی میگوی سفید غربی بررسی شد. میگوها در قالب پنج تیمار مختلف با سطوح 10، 20 و 40 میلی گرم در کیلوگرم غذا از مکمل خوراکی حاوی نانو‌ ذرات اکسید روی پوشش داده شده با کیتوزان، 36 میلی گرم در کیلوگرم غذا کیتوزان و تیمار کنترل (بدون افزودنی) با 3 تکرار غذادهی شدند. نتایج نشان داد که استفاده از سطوح مختلف نانو‌ ذرات اکسید روی پوشش داده شده با کیتوزان در جیره غذایی موجب بهبود معنی دار شاخص های رشد و بازماندگی می گردد، به طوری که مناسب ترین افزایش وزن بدن، نرخ رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی در تیمار نانو‌ ذرات اکسید روی پوشش داده شده با کیتوزان 10 میلی گرم مشاهده شد (0/05>p). در رابطه با فعالیت آنزیم های گوارشی، نتایج حاکی از افزایش معنی دار فعالیت آنزیم های آمیلاز، لیپاز و پروتئاز در تیمارهای آزمایشی در مقایسه با تیمار کنترل بود (0/05>p). نتایج این تحقیق نشان داد که سطح 10 میلی گرم در کیلوگرم نانو‌ ذرات اکسید روی پوشش داده شده با کیتوزان در جیره غذایی، می تواند جهت بهبود عملکرد رشد و فعالیت آنزیم های گوارشی میگوی سفید غربی مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه ها
آنزیم های گوارشی، شاخص‌های رشد، نانوذرات اکسید روی، میگوی سفید غربی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی